Europsko prvenstvo u streljaštvu gluhih

Datum objave
10.10.2019

Čestitamo našim kolegama na vrhunskim rezultatima, Boris je osvojio srebrnu medalju, a Ela 6. mjesto. 

 

Prenosimo članak : Sportnet, Branimir Korać • utorak, 17.09.2019.

 

 

Na Europskom prvenstvu u streljaštvu gluhih koje se održava u Rusiji, Boris Gramljak i Lana Skeledžija osvojili su srebrnu medalju...

 

Posljednji dan natjecanja za hrvatsku reprezentaciju donio je još jednu medalju. U disciplini 10 metara zračni pištolj mix, Boris Gramljak i Lana Skeledžija osvojili su srebrnu medalju. Hrvatska je nastupila u ovoj disciplini s dva para, a Ela Minđek i Darko Horvati zauzeli su šesto mjesto.

 

"Malo nam je nedostajalo do zlatne medalje i ostaje žal, međutim ovo je izvrstan rezultat obzirom da smo prvi put nastupili zajedno u ovoj disciplini. Ovo natjecanje u paru je ipak malo kompliciranije jer se treba osloniti na svog partnera, tako da smo za prvi nastup prezadovoljni", rekao je Boris Gramljak.

 

Lana Skeledžija je dodala: "Još uvijek moramo raditi na međusobnoj komunikaciji i prilagodbi. Malo je falilo da osvojimo zlatnu medalju, ali presretni smo s rezultatom i namjeravamo nastaviti zajedno trenirati i još se bolje uvježbati kako bi i u budućnosti postizali odlične rezultate."

 

Podsjetimo, na Europskom prvenstvu u streljaštvu gluhih koje se održava u Rusiji, Lana Skeledžija i Vida Puškadija osvojile su brončane medalje u disciplini 10 m zračni pištolj i 10 m zračna puška.

 

"Hrvatska reprezentacija gluhih koja djeluje u sklopu HSSG-a, nakon pet godina sudjelovanja na Europskom prvenstvu ove godine ostvarila je izvrstan rezultat osvojivši četiri medalje. Nadamo se kako će naši sportaši i u budućnosti nastaviti odlične rezultate kao i do sada", izjavio je Milan Lugarić, predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza gluhih.

Sva prava pridržana © 2024