COMPROM PLUS d.o.o.

Prenosimo članak, izvor Aktualno.hr

Vozilo nabavljeno zahvaljujući donatorima
Novo vozilo Zavodu za hitnu medicinu
 

Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije od danas je bogatiji za novo vozilo za potrebe pacijenata s područja Varaždinske županije. Riječ je o vozilu CITROEN JUMPER kombi, vrijednom preko 200 tisuća kuna, u čijoj su nabavci pomogli brojni donatori. 
 
Donatori vozila Zavodu su tvrtke CALZEDIONIA CROATIA d.o.o., COMPROM PLUS d.o.o, DUCAL d.o.o., INTINOVA d.o.o., TUBLA d.o.o. i YTRES d.o.o. koje su donirale ukupna sredstva u iznosu 212 tisuća kuna. 
 

 
 
-Samo vozilo opremljeno je, između ostalog, klima uređajem, stražnjim ovjesom za udobnost, trećim redom sjedala, šinama za ulazak u invalidskim kolicima, setom za pričvršćivanje invalidskih kolica 7 sjedećih mjesta vozač, dodatnom svjetlosnom signalizacijom - pojasnio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladena Smoljanca. Dodao je da će ovo vozilo prvenstveno služiti za prijevoz pacijenata u Zagreb na dijalizu ili pak kemoterapiju. Po njegovim riječima svakoga dana u Zagreb zbog toga putuje petnaestak osoba, a da bi situaciju s prijevozom bila optimalna nedostaje još jedno takvo vozilo.
 
Na primopredaji vozila bili su i župan Varaždinske županije Predrag Štromar te njegov zamjenik Alen Kišić. Donatore su predstavljali član Uprave društva Comprom plus Jasna Prapotnik, član Uprave društava Calzedonia Croatia, Comprom plus, Ducal, Intinova, Tubla i Ytres Dubravko Hoić te član Uprave društava Intinova, Tubla i Ytres Francesco Ruffoli.
 

 
 
-U zadnjih godinu dana nabavili smo sedam vozila nešto za Hitnu medicinsku pomoć, nešto za sanitet. Jako smo popravili vozni park koji je bio jako star. Imamo najsuvremenija vozila posebno za Hitnu i koja su opremljena sa svom potrebnom opremom - izjavio je Štromar. Dodao je i da Varaždinska županija to ne može sama i stoga je zahvalio privatnim poduzetnicima i gospodarstvenicima koji pomažu svojim donacijama.
 
Dubravko Hoić je potvrdio da Calzedonia sudjeluju u donacijama prvenstveno zdravstvenom sektoru u skladu sa svojim mogućnostima. Redovito doniraju i na području obrazovanja te pomažu u educiranju teško zapošljivih osoba i žena.
 
Grad Varaždinske Toplice također se uključio u iskazivanje interesa pismom namjere te su i uplatili Zavodu 5.000,00 kn koja će se također namjenski utrošiti za poboljšanje uvjeta sanitetskog prijevoza pacijenata.